Свет

Осуммина Кинези во карантин во Сиера Леоне, поради ебола

Осуммина Кинези во карантин во Сиера Леоне, поради ебола

Осуммина Кинези, здравствени работници кои ги лечеле заболените од ебола се во карантин во Сиера Леоне..

„Во изолација се седуммина лекари и медицинска сестра,“ изјави кинескиот амбасадор во Сиера Леоне, не наведувајќи дали ги имаат симптомите на ебола.

Вирусот, до сега однесе 1.013 животи, а инфицирани се најмалку уште 1848 според последните податоци на Светската здравствена организација.