Балкан

Осумнаесет уапсенипоради трагедијата во турскиот рудник

Осумнаесет уапсенипоради трагедијата во турскиот рудник

Осумнаесет лица се уапсени во Турција поради трагедијата која се случи во рудникот Сома, во која загинаа 301 рудар.

Спасувачката операција во рудникот заврши вчера откако беа извадени тела на двајца рудари.