Македонија

Отчетно: ВМРО-ДПМНЕ со најобемниот Отчет за сработеното досега

Отчетно: ВМРО-ДПМНЕ со најобемниот Отчет за сработеното досега

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ во неделата во Спортскиот центар „Јане Сандански“ го презентираше на досега најобемниот отчет за реализираното во изминатите речиси десет години.

На маратонскиот отчет, кој траеше цели четири часа прв пред присутните се обрати лидерот на партијата Никола Груевски, по што министрите образложуваа, секој во своите ресори, што е сработено во изминатиот период.

Според партијата, да се даде отчет е обврска која со задоволство се извршува зашто постојат дела кои се создавани со макотрпна работа.

Отчетноста за сработеното е еден од основните темели на овој концепт и тоа граѓаните на Република Македонија знаат да го препознаат и наградат. Благодарение на отчетната, транспарентна и одговорна работа во изминатите 10 години, ВМРО-ДПМНЕ успева да ја порази деструктивната политика промовирана од СДСМ, сметаат од партијата.

Отчетот на ВМРО-ДПМНЕ е објавен на интернет страната на ВМРО-ДПМНЕ. На овој линк можете детално да го прочитате целиот отчет на ВМРО-ДПМНЕ.