Свет

ВИДЕО: Патниците во хорор, откажаа тркалата на летот 737

ВИДЕО: Патниците во хорор, откажаа тркалата на летот 737
Патниците во хорор, откажаа тркалата на летот 737

Патниците во хорор, откажаа тркалата на летот 737. Патниците на летот 737 беа шокирани откако тркалата на авионот откажале при слетувањето. Во авионот кој пристигнал во Мексико од Канкун кога се случил инцидентот, имало 139 патници и пет членови на екипажот. Поради техничките проблеми, властите биле присилени да затворат една од пистите, пренесе Дејли Експрес

Патниците во хорор, откажаа тркалата на летот 737
Патниците во хорор, откажаа тркалата на летот 737

Од аеродромот велат дека авионот не излегол од пистата и не избувнал никаков оган, сепак сликите постирани по социјалните медиуми јасно покажуваат дека тркалата се скршиле.

Повредени нема, ама на некои од патниците им е дијагностицирана нервна криза. Авионот, управуван од Мексикансакта компанија „Магничартерс“ бил стар 27 години.