Свет

Откриен канал за шверц на оружје од земји на ЕУ кон Русија преку Украина

Откриен  канал за шверц на оружје од земји на ЕУ кон Русија преку Украина

Руската Федерална служба за безбедност откри канал за шверц на испораки на оружје од земји членки на Европската унија кон Русија, што минуваат низ територијата на Украина, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

Од Федерална служба за безбедност појаснуваат дека за снабдувањето бил користен патен и железнички транспорт.