Свет

Откриен обид за напад на Њујорк

Откриен обид за напад на Њујорк

Како што наведуваат американските медиуми, двете лица се видени во саботата навечер како ја земаат бомбата од куферот и ја оставаат, додека куферот го понесуваат со нив.

На фотографијата која ја објави ФБИ, се наведува дека иследниците сакаат да разговараат со двете неидентификувани лица во својство на очевидци, а не осомничени.

Сликата е преземена од безбедносните камери на 27 улица меѓу Шеста и Седма авенија.

Во Њујорк пред неколку дена во експлозија се повредени 29 лица