Македонија

Откриени 20 Авганистанци во возило кај Кавадарци, возачот побегнал

Откриени 20 Авганистанци во возило кај Кавадарци, возачот побегнал

МВР денеска соопшти дека возачот на возилото не бил пронајден.

Кога ги забележал полициските службеници, возачот го запрел возилото и побегнал. Илегалните мигранти, се посочува во соопштението, биле донесени во полициската станица за граничен надзор Михајлово и со нив бил  извршен разговор. Дел од мигрантите со потврда за предавања на лица се предадени во Прифатен центар за странски државјани-Скопје, а останатите во Прифатен центар за баратели на азил-Визбегово, Скопје. Се преземаат мерки за пронаоѓање на возачот.