вторник, 25 април 2017  |  Вести денес: 31

Откриени групи и поединци кои планирале напади на Косово

Институциите откриле неколкумина поединци и нивни групи поврзани со организации и лица од други земји, кои имаат за цел да го дестабилизираат Косово и да го загрозат уставниот поредок.

132643562

Последни вести

Косовскиот Совет за безбедност соопшти денеска дека се откриени неколку поединци и групи, кои имале намера да го дестабилизираат Косово и да извршат напади против некои лидери и политички претставници.

Како што пренесуваат косовските медиуми, институциите откриле неколкумина поединци и нивни групи поврзани со организации и лица од други земји, кои имаат за цел да го дестабилизираат Косово и да го загрозат уставниот поредок.

Според соопштението на Советот за безбедност, тие групи имале намера да „извршат дела против некои лидери и политички претставници“.

– Косовските институции преземаат соодветни мерки за заштита на уставниот поредок, безбедноста и одбрана на државните лидери, политичкиот живот и други луѓе кои се загрозени од тие криминални групи, се додава во соопштението.

Најчитани вести