недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Откријте кој орган не ви работи како што треба

Не е лошо да се следи биолошки часовник и да се запишува во кој период од денот се појавуваат тегобите, на пример замор, болки и останато

bioloski caosvnik

Последни вести

Докторот по кинеска медицина прво пациентите ќе ги праша во кој ден од денот се појавуваат пореметувања во телото. Според тоа ќе знае во кој дел од телото е здравствениот проблем.

Кинескиот биолошки часовник покажува интервали според кои енергијата циркулира низ делови од нашето тело, а на секои два часа таа е најсилна во одреден дел.

Тогаш функциите на тој дел од телото се најдобри и ако постои некој проблем, симптомите во тој период ќе бидат најизразени.

Докторот по кинеска медицина прво ќе ве запраша во кој период од денот се јавуваат симптомите на некоја болест или пореметување во телото. Според тоа ќе знае каде лежи проблемот, односно енергијата циркулира отежнато, но не е добро и да има премногу енергија.

Не е лошо да се следи биолошки часовник и да се запишува во кој период од денот се појавуваат тегобите, на пример замор, болки и останато.

Исто така, добро е да се забележи и времето во кое имате најмногу енергија и кога се будите навечер – и тоа укажува на проблем со одредени делови на телото.

Најчитани вести