сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Откупени првите килограми тутун од годинешниот род

tutun-11-630x289

Последни вести

Седум откупувачи на тутун заклучно со денеска откупија вкупно 2.128.961,87 килограми тутун од годинашнава реколта со просечна откупна цена од 120,98 денари за килограм.

Според податоците од Државниот Инспекторат за земјоделство во првата недела од официјалниот старт на откупот на тутунот, исплатата е реализирана со 11,26 отсто и се одвива според динамиката наведена во договори меѓу откупните организации и тутунопроизводителите.

По обезбедената банкарска гаранција за исплата на тутунот, од денеска со откуп почна и Орбита табак.

Најчитани вести