вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 3

Отварање на биогасна централа и фарма за крави во ЗК „Пелагонија“

Земјоделскиот комбинат „Пелагонија“ денеска свечено ќе ја отвори биогасната централа од 3MW заедно со нова современа фарма за 2.000 млечни крави.

pelagonija

Последни вести

Земјоделскиот комбинат „Пелагонија“ денеска свечено ќе ја отвори биогасната централа од 3MW  заедно со нова современа фарма за 2.000 млечни крави.

Централата и фармата се наоѓаат о село Новаци, Битолско.

Најчитани вести