среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 43

Отворање на новата холандска фабрика во Македонија на 6. мај

antura

Последни вести

Иван ван дер Кнап, директорот на холандската компанија Антура, која се занимава со производство на семенски материјал и растенија и која започна со изградба на капацитет во Кочани, изјави дека планови за инвестирање во земјава постоеле уште пред година ипол и додаде дека сето тоа сега се реализира.

-Бевме среќни што можевме да започнеме со изградба на крајот од минатата година и задоволни сме што за 12 месеци сме пред крајот на нашиот проект за изградба на капацитетот. Првите растенија веќе растат во Македонија и веќе стотина луѓе се вработени, изјави Ван дер Кнап.

Холандската фабрика во Кочани ќе биде отворена на 6-ти мај.

-Можам да соопштам дека планираме да ја отвориме официјално фабриката на 6 ти мај. Многу сме задоволни што го запазивме временскиот план за реализација на инвестицијата и сме среќни за целата поддршка која ја добивме и што имаме можност да работиме во Македонија. Се надевам уште на многу успешни години работа, додаде директорот на холандската компанија Антура.

Најчитани вести