Македонија,Економија

Отворен нов деловен простор во Илинден, ќе бидат вработени 60 лица

Отворен нов деловен простор во Илинден, ќе бидат вработени 60 лица

Компанијата „Дени интернационал“ го проширува бизнисот во Општината Илинден со отворање нов административно деловен и магацински простор, во кој ќе бидат вработени околу 60 лица.

Новиот простор ќе биде на површина од 3.000 метри квадратни и истиот ќе биде наменет за пакување и препакување на логистички пратки. Вкупната инвестиција изнесува 1,4 милиони евра.

Компанијата повеќе години стопанисува во Општина Илинден и располага со шпедиција, транспортен и логистички центар, како и бензиска пумпа на влезот во Општината.