четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 50

Отворен театар за една личност

Pozoriste f2

Последни вести

Во Њујорк е отворен  најмалиот театар во светот – во кој може да присуствува само еден гледач, за кого кратката претстава ќе ја изведува само еден актер.

Театарот за една личност ќе биде во различни временски периоди на три локации на Менхетен, а во наредните два месеци посетителите ќе можат претставите да ги гледаат бесплатно.

Која претстава кога ќе биде на репертоар ќе биде изненадување, што театарското искуство ќе го направи уште понеобично и единствено.

Внатрешноста на театарот е навистина пријатна, со црвени тапацирани ѕидови и благо осветлување.

-Овде дефинитвно се работи за интерактивност, вели сценографката Кристин Џонс, која е идеен творец и лидер на проектот „Театар за една личност“.

Најчитани вести