вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 36

Отворени два пункта за помош од загрозените подрачја

pomos

Поврзани вести

Полицијата, војската и вработените во институциите од вчеравечер се на терен за помош во загрозените подрачја. Од сигурна смрт спасени се десетици лица.

Во основното училиште ,,25 Мај” е отворен дистрибутивен пункт за донација на вода, храна, кебиња и други потреби за жителите кои се погодени од катастрофалните поплави. Тимовите за проценка на штетата излегуваат на терен. Во училиштето ,,Наум Наумовски – Борче “ е организирано сместување за луѓето кои останале без своите домови.

 

Најчитани вести