недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

Ќе се собира помош за поплавените во основните училишта во Кисела Вода

Сите хумани граѓани од 8 до 16 часот, во рамки на своите можности, можат да донираат.

pomos_za_poplaveni

Поврзани вести

Општина Кисела Вода ги отвори сите основни училишта на своја територија за собирање хуманитарна помош за настраданите од поплавените подрачја.

За хуманитарна помош се отворени и месните заедници низ општината, од 6:30 до 22 часот. Граѓаните во близина на својот дом, можат да достават помош за настраданите. Во моментов најпотребни се вода во шишиња, конзервирана и бебешка храна и хигиенски средства.

Најчитани вести