сабота, 29 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ОУ „11 Октомври“ затворено поради труење на ученици

Училиштето нема да работи до завршување на испитувањата за причините за труењето

ОУ „11 Октомври“ затворено поради труење на ученици

ОУ „11 Октомври“ затворено поради труење на ученици

Поврзани вести

Општинското Основно Училиште „11-ти Октомври“ во Скопје утре ќе биде затворено за настава.

Како што е наведено во соопштението од општина Центар, ова е заедничка одлука на градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и заменик-министерот за образование и наука, Спиро Ристовски. Училиштето нема да работи до завршување на испитувањата за причините за труењето.

Заедничката одлука е донесена по добиените сознанија за труење на учениците и ќе важи до завршување на комплетните испитувања за појавувањето на труењето, се вели во соопштението од општина Центар.

 

Најчитани вести