недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 18

ОУ „Св.Климент Охридски“ од Бутел ќе добие нова фасада

kliment_ohridski_fasada_butel

Поврзани вести

Општина Бутел започна со изградба на нова фасада на ОУ „Св. Климент Охридски“, како и со замена на прозорците.

Како што соопштија денеска од општина Бутел, станува збор за енергетски ефикасна фасада со површина од 3.200 м2. Во најголем дел ќе бидат заменети и прозорците на училиштето. Претходно на училиштето бил поставен нов кров од пластифициран лим, нова украсна ламперија и нов систем на олуци.

Средствата во висина од 3.100.000 денари се обезбедени од буџетот на Општина Бутел.

Општина Бутел започна со изградба на нова фасада на ОУ „Св. Климент Охридски“, како и со замена на прозорците.

Како што соопштија денеска од општина Бутел, станува збор за енергетски ефикасна фасада со површина од 3.200 м2. Во најголем дел ќе бидат заменети и прозорците на училиштето. Претходно на училиштето бил поставен нов кров од пластифициран лим, нова украсна ламперија и нов систем на олуци.

Средствата во висина од 3.100.000 денари се обезбедени од буџетот на Општина Бутел.

Најчитани вести