Македонија

Ова е дел од возниот парк на кланот Заеви регистрирано на нивната фирма „Еленица“

Ова е дел од возниот парк на кланот Заеви регистрирано на нивната фирма „Еленица“

Со години наназат, на јавноста и’ се повеќе од познати привилегиите кои смејството на Заев ги користи за богатење преку тендерските зделки на општина Струмица. За финансиски криминал, токму и Зоран Заев беше осуден, па помилуван.

Фирмите на кланот Заеви, постојано се доведуваат во привилегирана позиција со допстапност на доверливи информации овозможени токму од Заев и така добиваат милионски тендерски набавки.

Една од фирмите која е  „на глас“ е и „ИГМ Еленица“, која е во сопственост на првиот братучед на Зоран Заев, Трајче Заев.

Токму на име на оваа фирма е регистрирана и ова луксузно возило кое ја има честта да го вози брат му на Зоран Заев, Вице Заев.

kola