Секс

Ова е единствениот фактор поради кој пропаѓаат љубовните врски

Ова е единствениот фактор поради кој пропаѓаат љубовните врски

Иако можеби ќе ви звучу поразително, но само еден фактор влијае врз тоа дали вашата врска ќе опстане. Резултатите од најновите истражувања покажуваат на кој начин односот кон финансиската одговорност влијае врз опстанувањето на врските и браковите.

По пат на анализа Американската федерална банка востановиле дека:

  1. Луѓето обично бараат партнери со сличен финансиски статус;
  2. Двојките со сличен финансиски статус и поголема кредитна способност подолго време остануваат заедно.

Експертите велат дека паричната ситуација е пресудна. Двојките што имаат помалку финансиски проблеми исто така доживуваат помалку стрес и може повеќе да се фокусираат на нивниот однос. Од друга страна, двојките што секојдневно се борат со недостаток на пари или со долгови неможат да посветат внимание на односот во иста мерка што понатаму влијае на исходот на врската.