Секс

Жените се едногласни Ова е најлошата секс поза!

Ова е најлошата секс поза!

Секс позата 69 не спаѓа во сексуалната утина, иако најголемиот број луѓе барем еднаш ја испробале. Сепак голем број жени не се одушевени од неа.

Прочуената поза 69 со самото спомнување измамува насмевка на лицето, но факт е дека на голем број жени не успеала да им го пружи очекуваното задоволство.

Магазинот Менсхелт спровел истражување за тоа кои секс пози воопшто не им се допаѓаат на жените. Според најголем број испитанички оваа поза не е толку омилена затоа што жените се чувствуваат преокупирано.

Жените велат дека им е премногу тешко да се фокусираат на тоа да добиваат задоволство, а истовремено и да го даваат. Сепак, мора да се има на ум дека задоволството и доживувањето на оргазмот се предодредени од менталната состојба.

Ако сакате заедно да уживате во оралниот секс тогаш најдобро е тоа да го правите наизменично. Голем број жени тврдат дека оваа поза не им е вообичаена затоа што сакаат нивниот партнер да може да ги гледа во очи и да ја почувствува поврзаноста.