Секс

Ова е најопасната секс поза

Ова е најопасната секс поза

Сексот е мошне опасна работа, ако се суди според истражувањата што грантираат дека ова е најопасната секс поза во која можете да го скршите пенисот на вашиот партнер.

Неодамнешната студија од Универзитетот во Бразил објавена во магазинот „ Advances in Urology“, открива дека „жената на врвот“ може да биде мошне опасна.

Истражувачите ги проучувале исклучиво само повредите кај мажите, па ова не е целосна студија, но она што го дознале истражувачите е дека околу 50 отсто од мажте што пријавиле повреди со истите се здобиле кога нивната партнерка била горе.

Меѓу другите пози што предизвикуваат повреди се и „доги“ и мисионерската или само 28 отсто. Сепак пред да одлучите да престанете да ги практикувате овие позиции треба да ви биде јасно дека повредите на пенисот се сепак мошне ретки.

Иако позата кога жената е горе е опасна, сепак таа не е толку страшна, затоа што повредите се мошне ретки, така што не постои реална статистика за тоа. За време на 13 години додека се спроведувала студијата, само околу 100 мажи пријавиле дека се здобиле со повреди.