Магазин

Ова е најсиромашниот политичар во светот!

Ова е најсиромашниот политичар во светот!

Премиерот на Непал, седумдесет и петгодишниот Сушил Којрала дефинитивно е најсиромашниот политичар во светот!

Тој на свое име поседува само три мобилни телефони, од кои два нефункционални.

Ова се официјалните податоци од имотната карта на непалскиот премиер, ставена и на веб страницата на тамошната влада.

Којрала нема недвижен имот, а пред да е пресели во резиденцијата живеел во домот на неговиот брат и во изнајмена куќа.