Секс

Ова е совршениот облик на женски гради

Ова е совршениот облик на женски гради

За да имаат што е можно подобар образец во реконструктивната хирургија што ја спроведуваат врз пациентките заболени од рак на дојка, британските пластични хирурзи спорвеле истражување за совршениот облик на женските гради.

Во истражувањето чиишто резултати биле објавени во научното списание „Пластична и реконструктивна хирургија“ биле испитани повеќе од 1.300 мажи, жени и хирурзи, кои морале да погледнат повеќе фотографии и на крај да ги одредат совршените пропорции на женски гради.

Ова е совршениот облик на женски гради
Ова е совршениот облик на женски гради

Сите три групи го исбрале природниот облик, кој наликува на античката грчка скулптура Венера Милоска. Значи, никому воопшто не им се допаѓаат вештачките гради како оние на голем број актерки и старлети.