недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 13

Ова не се отпечатоци од НЛО!

oblici_sneg_nasl

Последни вести

Доколку се најдете на падините на Француските Алпи, може да видите нешто повеќе од скијачи и скејтбордери. Немојте да кревате паника, ова сепак не се отпечатоци од НЛО!

oblici_sneg_2

Во последните 10 години британскиот уметник Симон Бек изработува декорации во езерата прекриени со снег и на падините на планините со масивни геометриски дизајни, често со повторливи шеми, користејќи ги отпечатоците од стапалата како главен медиум.

oblici_sneg_1

Би Би Си ја објави приказната за овој уметник кој досега соработува со повеќе компании во светот и кој има околу 280 000 обожаватели на Фејсбук.

oblici_sneggggg

Неговите „цртежи“ наскоро ќе се најдат во книгата „Снежна уметност“ во која ќе бидат опфатени повеќе од 200 фотографии.

oblici_sng_3

 

фото: bbc.co.uk

Најчитани вести