Магазин

Ова растение го убива ракот!

Ова растение го убива ракот!

Ракот на белите дробови е еден од најчестите типови канцер. Овој тип тумор носи повеќе животи од канцерот на дебелото црево, дојката и панкреасот заедно, но за среќа, според дел од списанијата, ова растение го убива ракот.

Дури 75 до 80 отсто од случаите на ракот на белите дробови потекнуваат од типот канцер викан немикроцелуларен карцином на белите дробови (NSCL). До денес постојаните начини на третирања на овој тип канцер не успеваа.

magdonos-2магданосот го убива ракот, а може да се користи и превентивно
Mагданосот го убива ракот, а може да се користи и превентивно

Но, студијата објавена во магазинот ПубМед покажува дека магданосот го убива ракот, а може да се користи и превентивно.

Супстанцата што се наоѓа во магдоносот а која е „одговорна“ за таа делотворност за убивањето на ќелиите се вика апигенин.

Други производи што ја содржаѕ оваа супстанца се: целер, кромид, портокали, чај од камилица, оригано, темјан, коријандер, артичоки, црно вино.

Сепак, во магдоносот е најконцентрирана и поради тоа најчесто се препорачува во борбата против канцерот.