Македонија,Политика

Ова се комплетните листи на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“

ВМРО-ДПМНЕ ги објави кандидатските листи за пратеници од ВМРО ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“. На нивната интернет страница пишува дека „ова е победничкиот тим од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата За подобра Македонија со кој одиме на голема, историска победа“.

На листите се најдоа и искусни пратеници, кои имаат голема популарност во своите средини пред противкандидатите на СДСМ, но и нови лица афирмирани и реномирани претставници на професии и средини ширум целата држава за кои сите анализи покажаа дека имаат убедлива поддршка од граѓаните.

Со овие листи ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата бараат поддршка и доверба од граѓаните врз основа на постигнатите проекти и дела и врз основа на идните проекти и конкретни и реални чекори за подобрување на животот на граѓаните, со цврсто даден збор како и досега и како што велат од партијата, без лажни ветувања.

Со кандидатските листи на ВМРО-ДПМНЕ за претстојните парламентарни избори, владејачката партија ќе атакува на апсолутно мнозинство во Парламентот и 62 пратеника.

 

ИЕ 1

 

1. М-р Никола Груевски

 

2. Лилјана Попоска

 

3. Елизабета Канческа Милеска

 

4. Аспазија Софијанова

 

5. Диме Спасов

 

6. Љупчо Димовски

 

7. Фатмир Имеровски

 

8. Даниела Рангелова

 

9. Јелена Жугиќ

 

10. Андон Чабишев

 

11. Трајче Донев

 

12. Светлана Јакимовска

 

13. Драган Данев

 

14. Јасмина Дамческа

 

15. Оливер Зафировски

 

16. Дарко Трајкоски

 

17. Ива Тоневска

 

18. Владимир Нелоски

 

19. Зоран Петров

 

20. Кенан Абди

 

ИЕ 2

 

1. Гордана Јанкулоска

 

2. Трајко Вељаноски

 

3. Зоран Ѓоргиевски

 

4. Иван Стоиљковиќ

 

5. Амди Бајрам

 

6. Владанка Авировиќ

 

7. Весна Дамчевска Илиевска

 

8. Александар Стојкоски

 

9. Авдија Пепиќ

 

10. Олга Најденовска

 

11. Драган Петковски

 

12. Бојан Стојаноски

 

13. Марија Ангелова

 

14. Марјан Даиловски

 

15. Зоран Бајовски

 

16. Даниела Симоновска

 

17. Тони Ристов

 

18. Слаѓана Денковска

 

19. Боби Бојчевски

 

20. Гоце Кузмановски

 

ИЕ 3

 

1. Никола Тодоров

 

2. Владимир Ѓорчев

 

3. Слаѓана Митовска

 

4. Илија Димовски

 

5. Никола Мицевски

 

6. Магдалена Манаскова

 

7. Емил Димитриев

 

8. Трајчо Димков

 

9. Благица Ласовска

 

10. Стојан Миланов

 

11. Иван Иванов

 

12. Сузана Секуловска

 

13. Марјанчо Колевски

 

14. Ѓорѓи Коџобасиев

 

15. Милка Христова

 

16. Миле Пацемски

 

17. Маја Стојановска

 

18. Марјан Милошевски

 

19. Лилјана Андоновска  Димитровска

 

20. Снежана Санева

 

ИЕ 4

 

1. Заран Ставрески

 

2. Павле Трајанов

 

3.  Ане Лашќоска

 

4.  Васил Пишев

 

5.  Димитар Стевананџија

 

6.  Силвана Бонева

 

7.  Драган Цуклев

 

8.  Ѓоко Камчев

 

9.  Весна Пемова

 

10. Ромео Тремов

 

11. Славе Гошев

 

12. Нада Ципушева

 

13. Благородна Бојаџиева

 

14. Дајанчо Ефтимов

 

15. Александар Галапчев

 

16. Мирјана Кузмановска

 

17. Виктор Деспотовски

 

18. Блаже Василев

 

19. Ташко Дуљанов

 

20. Елена  Манолева  Ѓавочанова

 

ИЕ 5

 

1. Антонио Милошоски

 

2. Зоран Илиевски

 

3. Лилјана Затуроска

 

4. Сашо Василевски

 

5. Благоја Деспотовски

 

6. Лилјана Кузмановска

 

7. Нола Исмаилоска

 

8. Крсто Муковски

 

9. Александар Николовски

 

10. Момчило Аврамовски

 

11. Соња Талевска

 

12. Нико Чонески

 

13. Анастас Џуровски

 

14. Ѓоргија Сајкоски

 

15. Силвана Ангелевска

 

16. Љубен Арнаудов

 

17. Мазлум Хасан

 

18. Николина Дамчевска

 

19. Александар Вангелоски

 

20. Сашко Вељаноски

 

ИЕ 6

 

1. Никола Попоски

 

2. Кенан Хасипи

 

3. Светлана Карапетрова

 

4. Сашо Акимоски

 

5. Алими Билали

 

6. Валентина Мирчевска

 

7. Горан Манојловски

 

8. Стојан Тодоровски

 

9. Наташа Саздовска

 

10. Џанер Исмаили

 

11. Зоран Илиевски

 

12. Наташа Блажевска

 

13. Армен Незири

 

14. Зоран Нофитоски

 

15.   Сребра Коцевска

 

16.   Лоран Страшоски

 

17. Рамадан Мехмеди

 

18. Марина Богоевска

 

19. Амзо Ахмедоски

 

20. Верче Тофиловска

 

ИЕ 7

 

1.Ристо Манчев

 

ИЕ  8

 

1.Павле Саздов

 

ИЕ  9

 

1.Васко Наумоски