среда, 28 јуни 2017  |  Вести денес: 43

Ова се најстарите градови во светот (ФОТО)

star-grad-650x350

Поврзани вести

Дали некогаш сте се запрашале кој е најстариот град во светот?

Подолу е листата на најстари, континуирано населени градови во светот.

Ерихон (Палестина) 9000 години пред нашата ера

Ерихон (Палестина) 9000 години пред нашата ера

 

Библос (Либан) 5000 години пред нашата ера

Библос (Либан) 5000 години пред нашата ера

 

Алепо (Сирија) 4300 години пред нашата ера

Алепо (Сирија) 4300 години пред нашата ера

 

Дамаск (Сирија) 4300 години пред нашата ера

Дамаск (Сирија) 4300 години пред нашата ера

 

Суса (Иран) 4300 години пред нашата ера

Суса (Иран) 4300 години пред нашата ера

 

Фаиум (Египет) 4000 години пред нашата ера

Фаиум (Египет) 4000 години пред нашата ера

 

Синон (Либан) 4000 години пред нашата ера

Синон (Либан) 4000 години пред нашата ера

 

Пловдив (Бугарија) 4000 години пред нашата ера

Пловдив (Бугарија) 4000 години пред нашата ера

 

Газиантеп (Турција) 3650 години пред нашата ера

Газиантеп (Турција) 3650 години пред нашата ера

 

Бејрут (Либан) 3000 години пред нашата ера

Бејрут (Либан) 3000 години пред нашата ера

 

Најчитани вести