вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 0

Ова се пратениците со кои ВМРО-ДПМНЕ влегува во Собрание

Последни вести

Со 51 освоено пратеничко место, ВМРО-ДПМНЕ е победник на последните предвремени парламентарни избори во земјава, објави предмалку Ддржавната изборна комисија. Според објавените кандидатски листи за пратеници на Коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ, ова ќе бидат новите пратеници во македонското Собрание:

6 ИЕ

1.Влатко Ѓорчев
2. Јусуф Хасани
3. Дафина Јованоска-Стојаноска
4. Горан Манојлоски

5 ИЕ

1.Антонио Милошоски
2. Зоран Илиоски
3. Лилјана Затуроска
4. Љубен Арнаудов
5. Благоја Деспотоски
6. Нола Исмајлоска Старова
7. Крсто Мукоски
8. Сашо Василевски
9. Лилјана Кузмановска

4 ИЕ

1.Никола Груевски
2. Ванковер Манчев
3. Ане Лашкоска
4. Панчо Минов
5. Весна Пемова
6. Васил Пишев
7. Нада Ципушева
8. Димитар Стевананџија
9. Драган Цуклев
10. Павлинче Честојнова

3 ИЕ

1. Илија Димовски
2. Емил Димитриев
3. Слаѓана Митовска
4. Трајчо Димков
5. Стојан Миланов
6. Магдалена Манаскова
7. Зеќир Рамчиловиќ
8. Никола Мицевски
9. Благица Ласовска
10. Емилија Александрова
11. Иван Иванов

2 ИЕ

1.Никола Тодоров
2. Трајко Вељаноски
3. Жаклина Пешевска
4. Иван Стоилковиќ
5. Амди Бајрам
6. Владанка Авировиќ
7. Зоран Ѓорѓиевски
8. Јохан Тарчуловски
9. Весна Дамчевска – Илиевска

1 ИЕ

1. Никола Попоски
2. Елизабета Канческа Милевска
3. Борис Змејковски
4. Драган Данев
5. Даниела Рангелова
6. Љупчо Димовски
7. Крсто Јовановски
8. Чедомир Саздовски

Најчитани вести