недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Оваа храна го труе организмот!

Одредени продукти се неверојатно вкусни и просто неможете да го замислите денот без нив, но не знаете како тие влијаат на вашето здравје.

devojka-hrana

Поврзани вести

Одредени продукти се неверојатно вкусни и просто неможете да го замислите денот без нив, но не знаете како тие влијаат на вашето здравје.

Ако се обидувате да изгубите килограми важно е да го намалите бројот на внесени калории во организмот, но уште поважен е квалитетот на производите што ги конзумирате. Така на пример маргаринот има помалку калории од путерот, но тоа не значи дека треба да го јадете. Всушност постојат голем производи на кои местото не им е во вашата кујна туку во кантата за ѓубре, а ова се петте најлоши:

  1. Газирани пијалаци

Тоа што на лименката пишува дека има нула калории не значи дека е добра за вашите килограми или за здравјето. Соковите со вештачки шеќери, иако се рекламираат како здрава замена за пијалаците со шеќер, всушност може да предизвикаат вистински хаос во организмот. Затоа би било најдобро во целост да ги исфрлите од употреба и наместо нив да пиете свежо цедени сокови.

  1. Храна од конзерва

Ако веќе ги фрлате лименките со газирани пијалаци, решете се и од храната од конзерва. Без разлика дали се работи за конзервиран грав, однпаред подготвени оброци или паштети, оваа храна секогаш содржи засилувач на вкусот и разни конзерванси, а за претераното количество сол подобро и да не говориме!

  1. Пржена храна

Најчитани вести