Магазин

Оваа риба создава повеќе халуцинации од LSD

Оваа риба создава повеќе халуцинации од LSD

Оваа риба се наоѓа во Медитеранот и доколку би сакале да бидете под нејзино влијание, ќе мора да ја уловите.

Најнови истражувања покажаа дека доколку некој ја изеде оваа риба која има специфично име –Salema Porgy, ќе добие халуцинации кои се неколку пати посилни од оние кои ги добиваат луѓето при консумација на психоактивната супстанца LSD.

Таа е преполна со Omega 3 киселини и го создава најголемиот „трип“ кој некој може да го почувствува, пренесуваат странските медиуми.

Овој вид на риба живее во Медитеранот, а нејзиното дејство почнува да делува во рок од неколку минути, а трае до 36 часа.

Во медиумите прв пат се пишуваше за оваа риба во 2006 година, кога две личности во ресторан го нарачале и го изеле овој вид на риба, а после тоа целосно полуделе. Тие добиле многу силни халуцинации и подоцна не се сеќавале баш најјасно на тој период.
Според научниците, ваквиот ефект на рибата настанува поради тоа што таа се храни само со одредени алги од океанот.