Македонија

Оваа сабота е неработна за муслиманските верници

Оваа сабота е неработна за муслиманските верници

Четврти октомви, сабота, првиот ден на Курбан Бајрам е неработен ден за граѓаните од муслиманската вероисповед во Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од муслиманската вероисповед во Македонија им го честита празникот.