Магазин

Оваа штетна навика за време на туширањето ја уништува кожата

Оваа штетна навика за време на туширањето ја уништува кожата

Голем број луѓе за време на туширањето го мијат и лицето, но експертите предупредуваат дека тоа е штетно за кожата.

Дерматолозите велат дека е најдобро лицето да се мие со ладна или млака вода.

Топлата вода ја суши кожата и ја лишува од нејзините природни и корисни масла. Тогаш станува сува и подложна на црвенила, осипи и слични проблеми.

Ладната вода е одлична за кожата.

Ладната вода ја поттикнува циркулацијата и прави кожата да изгледа поздраво, а бидејќи над мијалникоѕ можете подобро да ја контролирате температурата на водата, би требало да избегнувате да го миете лицето додека се туширате.