Магазин

Овие два знаци најдобро е да го преспијат мај: Тешкотии и проблеми цел месец

Овие два знаци најдобро е да го преспијат мај: Тешкотии и проблеми цел месец

Иако доаѓа со своите потешкотии, овој мај ќе биде за нијанса поблаг од претходните месеци.

Всушност, овој месец е охрабрувачки и тоа од повеќе причини. Низ првите две декади на мај аспектите помеѓу Јупитер (планетата на среќата) во Девица и планетите што поминуваат низ Бик (Сонцето, Венера и Меркур) ќе донесат бран на оптимизам. Се ќе тече глатко и ако постојат препреки и потрешкотии, ќе им пристапиме поопуштено и ќе изнајдеме решенија.

Меркур е ретрограден се до 22-ри мај 2016-тата година, но за време на ретроградното движење прави поволни аспекти. Ќе донесе поголема способност за аналитичко размислување и конструктивен поглед на разни прашања. Сега е вистинско време за разработка на стратегија, за исправање на грешките, за преговори и за изнесување на замислите во ново светло.

Јупитер продолжува со директно движење се до 9-ти мај и ќе ви донесе повеќе сила. Позитивната сила на Јупитер е поддржана од директните аспекти си планетите што поминуваат низ знакот бик, но исто така и во веќе присутниот тригон со Плутон што е на пат до најсилното дејствување (во текот на јули).

Но, Јупитер има и неповолно влијание што го носат негативните аспекти со Сатурн, Нептун и Марс што најмногу ќе се почувствува во приватниот живот.

На макро планот, разорната сила на Јупитер ќе влијае на сите работи поврзани со границите, играциите и интернационалните работи и измами, на компликациите поврзани со законот, образованието, религијата или културата и здравјето. Може дури да влијае на движењата на деструктивните природни феномени. Може да дојде до влошување во текот на мај, посебно по 20-ти мај кога брзите планети (Сонцето а потоа и Венера) ќе поминат низ знакот Близнаци, од каде што прави неповолни аспекти со Јупитер (сместен во Девица), Сатурн и Марс (во Стрелец) и Нептун (во Риби).

Марс го продолжува ретроградното движење. Најопасно е поминувањето низ Стрелец, со негативно дејствување, кога се поврзува со Јупитер, Сатурн и Нептун, а во третата недела со Сонцето и со Венера. На 27-ми мај Марс влегува во знакот Скорпија во ретроградно движење, каде ќе се чувствува многу подобро.

Накратко, мај ќе биде занимлив месец што носи многу прилики, посебно во првите две декади на месецот. Но, има и ризична страна, носи потешкотии, најмногу во поселдната декада на месецот и тоа најмногу во периодот помеѓу 20 и 27 мај.

Овие два знаци најдобро е да го преспијат мај. Тие ќе се соочуваат со тешкотии и проблеми цел месец.

За кои два знаци се работи дознајте на следната страна: