Магазин

Oвој човек е пијан без капка алкохол

Oвој човек е пијан без капка алкохол

Британецот Ник Хес пати од ретко пореметување според кое неговиот желудник јагленохидратите ги претвара во алкохол. На него му е доволно да изеде било каков вид на компир и тој веќе е пијан.

На почетокот не знаел што му се случува. После еден оброк му станало лошо и имал болки во стомакот, а неговото семејство започна да се сомнева дека има проблеми со алкохолот, работата пошла толку далеку што неговата сопруга ја пребарувала ќиќата за тоа како би го нашла сокриениот алкохол.

Инаку, откако лекарите откриле која е причината за неговото „пијанство“, Ник е ставен по посебен режим на исхрана. Тос сега конзумира мала количина на јагленихидрати и пие одредени лекови.