петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Овој џем делува како лаксатив: Брзо решение за празнење на цревата

Ако затворот за многумина е табу тема за која што нема лесно да разговараат со другите, вистината е дека тоа е чест проблем што погодува голем број луѓе. Причините може да бидат различни: премалку движење, стрес, старост, лекови, некои витамини, премалки влакна и вода во исхраната...

marmalasd

Поврзани вести

Ако затворот за многумина е табу тема за која што нема лесно да разговараат со другите, вистината е дека тоа е чест проблем што погодува голем број луѓе. Причините може да бидат различни: премалку движење, стрес, старост, лекови, некои витамини, премалки влакна и вода во исхраната…

Исто така затворот може да биде нуспојава на некои други болести што би требало да ги излекуваат за да може да им проработат цревата.

Иако затворот можеби ви се чини како безопасен, тоа не е така, ако трае со месеци, затоа што човекот тогаш не се чувствува удобно во сопствената кожа.

Тој се карактеризира со отежната или ретка дефекација, тврда столица или чувство на нецелосно празнење на цревата. Според статистиките речиси секоја 10-та личност има проблеми со нередовното празнење на цревата.

Мошне е важно да се зилекува затворот не само поради болката и нервозата што истиот ја предизвикува, туку и поради тоа што отпадните материи во телото би требало да се задржуваат колку е можно помалку.

Но, понекогаш и ако се придржуваме до сите упатства што би требало за да се решиме од затворот, тоа просто не е можно.

Затоа е важно да се испробаат сите природни помагала, а меѓу најдобрите е џемот што го осмислила канадската Ветеранска болница и го испитала на 40-тина повозрасни луѓе.

Успехот бил толкав, што болницата почнала овој џем да го препишува како лек против затвор.

Како да го подготвите овој чудесен џем прочитајте на следната страница…

Најчитани вести