Свет

Овој терорист е обвинет за престрелката во Брисел и атентат во Париз

Овој терорист е обвинет за престрелката во Брисел и атентат во Париз

Салах Абдеслам (26) е единствениот преживеан од извршителите на атентатот во Париз на 13 ноември, во кој загинаа 130 луѓе.

Тој е осомничен дека е еден од двајцата кои избегаа за време на операцијата.

Неговите отпечатоци беа пронајдени во претресениот апартман во Форе.

Салах Абдеслам е фатен на 18 март во бриселскиот квартал Моленбек и следниот ден е обвинет за учество во терористичкиот напад во Париз.