Македонија

Пациент изгоре во велешката болница

Пациент изгоре во велешката болница

Пациент изгоре пред вратата на тоалетот во велешката болница, вчера околу 15.30 часот.

И покрај интервенцијата на персоналот и на лекарите од хируршкото одделение на болницата, 84-годишниот пациент Стевче Т, починал.

Неофицијално, причина за несреќата било запалена цигара. Полицијата работи на расветлување на случајот.

 

Фото: МКД.МК