Македонија

Пациентите од една во друга клиника со количка, комбето нема бензин!

Пациентите од една во друга клиника со количка, комбето нема бензин!

Пациенти во животозагрозувачка состојба се носат од клиника на клиника со количка, а за нив е наменето комбе. Но, како што велат извори од Клиниката комбето не се користи, а не се знае ни кога ќе биде ставено во функција. Образложението зошто не се носат со комбе пациентите е само дека нема бензин.

А, зошто нема и кога ќе почнат пациентите, посебно оние кои се во животозагрозувачка состојба да се префрлуваат од клиника на клиника со комбето, а не со колички никој нема одговор.

Најлошо е за оние пациенти кои се носат на најодалечената клиника односно на Инфиктивната која во кампусот е најодалечена од другите клиники.