Македонија

Пад на цените за угостителските услуги

Пад на цените за угостителските услуги

Цените на угостителските услуги во периодот јануари – ноември годинава, во однос на истиот период лани, се пониски за 0,7 отсто, покажуваат податоците на Државниот завод за статсистика.

Во ноември годинава цените на угостителските услуги останале на исто како во октомври. Зголемување е забележано само во групата Ноќевања за 0,1 процент.

Угостителски услуги во ноември 2014. во споредба со истиот месец мината година поскапеле за 0,7 отсто.