Македонија

Паѓа интересот за „бомбите“, Заев најави дека ќе ги објавува со години

Паѓа интересот за „бомбите“, Заев најави дека ќе ги објавува со години

Лидерот на опозициската СДСМ, Зоран Заев на денешната прес-конференција ја објави дваесеттата „бомба“, која ни малку го нема посакуваниот фидбек.

Заев објави четири сета со по неколку нови креирани разговори и го обвини државниот врв за партиски вработувања и партизирање на државните институции.

Опозицискиот лидер денеска нагласи дека бил подготвен за преговори и формирање преодна Влада, која ќе доведе до според него, нормализација на институциите и фер и демократски избори. Тој најави дека креирани материјали има за да се објавуваат со години, како и дека ќе ги објавува истите се додека оваа власт не си замине.

Заев е убеден дека „бомбите“ ќе го натераат премиерот Никола Груевски своеволно да им ја предаде власта со цел во Македонија да заживеала вистинската „демократија“.

Меѓутоа, она што е повеќе од очигледно е дека секоја нова таканаречена бомба привлекува се помало внимание кај јавноста, па дури и кај членовите и симпатизерите на СДСМ, кои на опозициските прес-конференциите ги има во се помал број.