Магазин

ФОТО: Дневна доза топење – слатки и тромави панди

ФОТО: Дневна доза топење – слатки и тромави панди
ФОТО: Дневна доза топење - слатки и тромави панди

Доколку сте љубител на пандите Кина е вистинското место за вас – тука постои центар каде што живеат стотици панди.

За нив се грижи посебна група специјалисти кои ги негуваат мајките и малечките кои се раѓаат, со цел да се заштитат од изумирање.

Моментално нивната бројка изнесува 1,864 низ целиот свет, па затоа ова е единственото место каде тие се заштитени и ги има во огромен број. Проблемот со пандите е што може да се парат само 2-3 дена во годината, а раѓаат едно до две малечки на секои 2 години.

panda1

panda2

panda3

panda4

panda5

panda6

panda7

panda8