четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 14

Пандов: Крајна цел на објавите на Заев е сето она што го видовме во 2001-вата

vesti-pandov500

Последни вести

Крајната цел на објавите од опозицијата е да се испровоцира меѓунационална или меѓуграѓанска војна како таа од 2001, смета аналитичарот Александар Пандов.

– Крајната цел на овие објави е сето она што го видовме во 2001 – ва година. Да се испровоцира или создаде меѓуграѓанска војна . За подоцна да дојдат некои од страна да не помируваат и би се направила повторно она што го бараат техничка или експертска влада, рече Пандов.

Тој смета дека се е идентично како во 2001 година, потенцирајќи дека е исто и сценариото и актерите.

– Која е целта на сево ова, кој го направил сево ова, што е потребата од сево ова. Се сеќавате дека во 2001 година сето ова и актерите беа исти се е идентично. И како заврши таа 2001 година, изгинаа 80 Македонци, изгинаа за џабе за некој да направи експертска влада, да влезат и во 2002 година да ја освојат власта. Токму тоа се случи, и тоа повторно е исто сега, го имаме истото сценарио со сериозна медиумска поддршка од СОРОС, којшто во оваа сценарио сега, оваа година, гледаме дека и финансиски, замислите човек којшто работи во таа управа каде што се се вршело прислушкувањето, платиле 200 илјади евра, и зошто го платиле тоа, потенциреше Пандов.

Најчитани вести