Свет

Паника во Париз, паѓаше град со големина на топчиња за голф

Паника во Париз, паѓаше град со големина на топчиња за голф

Во Париз синоќа паѓаше град со големина на топчиња за голф што предизвика мала материјална штета и паника меѓу населението, соопштија париските власти.

Покрај градот, во Париз дувал и силен ветар со брзина од 110 километри на час, а врнело и дожд, што е невообичаено за тој дел од земјата.

Градот ги оштетил крововите на некои куќи сообраќајот бил пореметен , но немало несреќи. Повеќе од 500 лица ги викнале пожарникарите за помош, повеќе поради паника отколку поради пружање на вистинска помош.