четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Папата аменстираше 787 лица во Куба

Кубанските власти одлучија да амнестираат 787 затвореници меѓу кои жени, малолетни и болни, по повик на папата Франциско упатен во Светата година на сочувството.

папата

Поврзани вести

Властите исклучиле од амнестија луѓе осудени за убиства, силување и шверц на наркотици.

На 11 септември 2015 година пред посетата на папата на Куба, беа амнестирани 3.522 затвореника. Тоа беше прва посета на папата на островската држава.

Најчитани вести