Свет

Папата Франциско ја отслужи првата божикна миса

Папата Франциско ја отслужи првата божикна миса

Папата Францис ја отслужи првата божикна миса. Во своето обраќање Светиот отец најголемо внимание посвети на децата, сиромашните и други ранливи групи во општеството.

„Во историјата на светот има светли и темни моменти. Ако нашите срца се затворени и во нив доминира гордоста и измамата, темнината паѓа не само внатре во нас, но и во нашето опкружување“, изјави Папата.

Тој го искористил моментот уште еднаш да предупреди за зголемувањето на насилството врз христијаните во некои точки на светот како Сирија и Судан.