недела, 27 ноември 2016  |  Вести денес: 0

Папата Франциско се препна и падна за време на миса

папа

Последни вести

Папата Франциско за време на својата посета на Полска доживеал мала непријатна случка, кога одејќи кон олтарот се препнал и паднал, но брзо се исправил и ја започнал мисата пред неколку илјади верници.

На 79-годишниот поглавар на Римокатоличката црква веднаш му помогнале свештениците кои биле со него.

Ова е прва посета на папата на Полска во рамки на 31. Светски ден на младите, кој се одржува во Краков.

Најчитани вести