четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 2

Парадоксални одлуки на ДИК спротивни една на друга

Според Бачев сегашната одлука на ДИК да се изврши графолошко вештачење за приоговорот на БЕСА е спроведување на двојни аршини.

тодоров

Поврзани вести

ДИК применува двојни стандарди за исти случаи обвинува Народното движење за Македонија-НДМ.

Лидерот на партијата Јанко Бачев во изјава за Сител вели дека нивните листи биле одбиени за овие избори со образложеније дека не се совпажаат потписите на подносителите со нивните лични карти.

Неговата партија барала дик да изврши графолошко вештачење на што било одговорено дека тие немаат такви ингиренции.

Според Бачев сегашната одлука на ДИК да се изврши графолошко вештачење за приоговорот на БЕСА е спроведување на двојни аршини.

По одлуката на ДИК да не дозволи вештачење на потписите со образложение дека нема таква надлежност, партијата на Јанко Бачев поднела тужба до Управниот суд.

Оттаму со одлуката  потврдиле дека комисијата нема надлежности да врши графолошко вештачење

Доколку се почитува  судската практика и се одлучува по логиката на правото  Управен треба да донесе одлука со која ќе го поништи прифаќањето на приговорот од БЕСА и одлуката на ДИК да врши вештачење на потпис од гласач вели Бачев.

Најчитани вести