Македонија,Крими хроника

Параглајдерист од Унгарија загина во охридско Љубаништа

Параглајдерист од Унгарија загина во охридско Љубаништа

Параглајдерист од Унгарија загина во Љубаништа.

Тој полетал со своето летало од Галичица, но имал несреќа при слетувањето и паднал во близина на плажата кај автокампот. Според првичните информации, немало други повредени туристи при несреќата.

Неофицијално Унгарецот бил на триесегодишна возраст.