недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Парфем со мирисот на парите на Бил Гејтс

perfumegates

Последни вести

Најбогатиот човек на светот Бил Гејтс го зголеми својот удел во капиталот на швајцарската фирма „Живодан“ најголем светски производител на ароми и парфеми, на скоро 14 отсто, соопштија од компанијата.

Основачот на Мајкрософт во иднина ќе биде сопственик на 13,86 отсто на акциите од „Живодан“ (Givaudan), наместо досегашните 10,29 отсто стои во соопштението што го пренесеа швајцарскиот весник 24 часа.

Како што е наведено, Бил Гејтс во оваа женевска компанија, која го должи своето име на основачот Ксавиер Живодан, влегол во 2011 со учество од 3,3 проценти и од тогаш постојано расте.

Најчитани вести